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1.Imagen marcada / sin marcar VICENTE, E.; RODRÍGUEZ, G.; GHELFI, B.; LADO, J.; ARRUABARRENA, A.; ARIAS, M.; GONZÁLEZ-ARCOS, M.; ZUNINI, N. ¿Cómo se obtienen las variedades de boniato?- Hortifruticultura. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2023, no.75 p.68-70. (Revista INIA; 75).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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2.Imagen marcada / sin marcar PEREZ, E.; BUENAHORA, J.; VARELA, P.; ZUNINI, N. Actividades de prevención de HLB. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2022, no.71, p. 129-130. (Revista INIA; 71)
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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3.Imagen marcada / sin marcar VARELA, P.; ZUNINI, N. Segunda cata nacional de tomates. Actividades. Revista INIA Uruguay, Marzo 2022, no.68, p.100-101. (Revista INIA; 68).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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4.Imagen marcada / sin marcar DE BRUM RODRÍGUEZ, F.; VARELA, P.; ZUNINI, N. FPTA 345: De Pasto a Carne. Proyectos FPTA. Revista INIA Uruguay, 2020, no.62, p.118. (Revista INIA; 62)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  11/11/2019
Actualizado :  13/11/2019
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  MARESCA, S.; LÓPEZ VALIENTE, S.; RODRÍGUEZ, A.M.; TESTA, L.M.; LONG, N.M.; QUINTANS, G.; PAVON, E.
Afiliación :  SEBASTIÁN MARESCA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; SEBASTIÁN LÓPEZ VALIENTE, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; A.M. RODRÍGUEZ, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; L.M. TESTA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Balcarce, Argentina.; N.M. LONG, Departamento de Ciencias Animales y Veterinarias. Universidad de Clemson, Carolina del Sur, Estados Unidos de América.; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; E. PAVON, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Balcarce, Argentina.
Título :  Influencia de la restricción proteica en el último tercio de gestación sobre el crecimiento, características de carcasa y calidad de carne de la descendencia.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: QUINTANS, G.; IEWDIUKOW, M. (Ed.). Primer Seminario Técnico de Programación Fetal. Montevideo (UY): INIA, 2019. p. 65-76.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 252)
ISSN :  1688-9266
Idioma :  Español
Contenido :  ABSTRACT The objective of this study was to determine whether crude protein intake during late gastation affect growth, carcass characteristics and meat quality of steer rogeny. At 134 ± 14 days prepartum, 68 multiparous Angus cows were blocked by BW and expected calving date and randomly assigned to low protein level (LP, 6% CP) or high protein level (HP, 12% CP). After calving, cows were managed together on improved pastures among lactation. After weaning at 219 ± 13 days of age, calves were managed on native pastures up to 687 ± 13 days of age and then placed in feedlot for 83 days before slaughter. Protein concentration on maternal diet had no influence on BW and growth rate during rearing or finishing phases (P> 0.10). Rib fat thickness of the steers was not affected (P = 0.38) by maternal nutrition treatments, however, LM area was greater in HP steers than LP steers at feedlot entrance (P = 0.01) and at the end of the finish phase (P = 0.04). Hot carcass weight was similar between treatments (P = 0.69), however, dressing increased in HP in relation to LP steers (P = 0.01). Longissimus muscle tenderness increased in HP compared to LP steers after 3 and 14 days (P<0.001) of maturation. No differences were observed in troponin-t degradation (P = 0.77) and collagen content (P = 0.58). The diameter of the muscle fibers was similar in LP and HP steers (P = 0.20), suggesting that the increase of LM area in HP steers could be due to muscle hyperplasia. These data indicated tha... Presentar Todo
Palabras claves :  COMPONENTES DE LA CANAL; CRECIMIENTO; DESCENDENCIA; PROGRAMACIÓN FETAL; SUBNUTRICIÓN.
Asunto categoría :  L53 Fisiología Animal - Reproducción
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13787/1/St-252-p-65-76-Maresca.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102918 - 1INIPL - DDUY/INIA/ST/252/2019st-252
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